h

Veel sympathie voor Aldi-actie

16 januari 2004

Veel sympathie voor Aldi-actie

De SP voerde vandaag landelijk een actie om winkelend publiek te wijzen op een tv-programma over het slechte personeelsbeleid bij de Aldi. Ook in Assen zijn hierover flyers uitgedeeld en met succes.

Al jaren zijn er problemen met het personeelsbeleid bij de Aldi. Vakbonden worden buiten de deur gehouden, de CAO wordt niet gehandhaafd, personeel wordt zelfs geintimideerd en de rechter wordt voorgelogen. Het tv-programma Zembla besteed hier aandacht aan (donderdagavond 15 januari, 21.15 uur, Ned. 3). Om aandacht te vestigen op dit programma en om mensen te wijzen op het slechte personeelsbeleid, werden er door de SP flyers uitgedeeld waarin hier op wordt ingegaan. Deze actie is zeker niet bedoeld om mensen af te houden van het boodschappen doen bij de Aldi, in de flyer wordt zelfs een compliment gemaakt voor hun prijsbeleid. Het winkelend publiek kon dan ook rustig boodschappen doen en bij het verlaten van de winkel kon men informatie krijgen. Er waren al veel mensen op de hoogte van de problematiek en de flyer werd graag aangepakt. Veel mensen spraken hun waardering uit voor het personeel van deze vestiging en gunnen hun goede arbeidsvoorwaarden.

Er waren wel enkele negatieve geluiden, mensen die arbeidsvoorwaarden blijkbaar maar onzin vinden. Een meneer had er zelfs veel verstand van, hij had immers een eigen zaak gehad. Jammergenoeg hebben wij geen ex-werknemers van meneer gesproken over hoe het daar toeging. Feodaal vermoedelijk, herinvoering van de slavernij misschien als optie voor goedkoop en onmondig personeel? Goedkoop kunnen winkelen wordt steeds belangrijker in deze tijd van belachelijke bezuinigingen, die juist de mensen treffen die het al niet breed hadden. Een goed en respectvol personeelsbeleid hoeft dat niet in de weg te staan. In een winkel die door de klanten gewaardeerd wordt, met personeel dat door de klanten gewaardeerd wordt, moet toch zeker ook de leiding haar personeel waarderen.

U bent hier