h

Politiek café: samen klinken, kennismaken en debatteren

17 januari 2004

Politiek café: samen klinken, kennismaken en debatteren

Het eerste politiek café in 2004 is een feit. Afgelopen vrijdag, 16 januari, kwamen meer dan 20 oude en nieuwe sp-leden bij elkaar om te klinken op het nieuwe jaar, gezellig met elkaar te praten en stevig te discussiëren.

In een gezellig gemaakte zaal van buurtgebouw de Steiger werden de leden ontvangen met een kopje koffie met cake. Het café stond niet alleen in het teken van gezellig met elkaar kennis maken. De organisatie, in handen van de kerngroep, had bedacht om ook een aantal stellingen te presenteren waar over gediscussiëerd kon worden. Hierdoor raakten de leden actief betrokken bij de avond. Op het podium in de grote zaal stond een soort "Lagerhuis" opstelling klaar. In 2 rondes van 30 minuten werden 6 stellingen besproken. Van indentificatieplicht tot bezuinigingen; er werd flink wat gedebatteerd want binnen de SP is er ook plaats voor discussie. Na elke ronde was er tijd om onder het genot van een drankje de discussies verder te voeren in de zaal, of gezellig met elkaar verder te praten.

De reacties over deze avond waren zeer positief. Er zijn leuke, motiverende discussies gehouden. Dit politiek café was een leuke manier om elkaar te ontmoeten en een goede manier om het jaar actief en positief in te luiden.

U bent hier