h

SP vraagt CDA-Assen invloed uit te oefenen op 2e Kamer vanwege uitgeprocedeerde asielzoekers

15 december 2003

SP vraagt CDA-Assen invloed uit te oefenen op 2e Kamer vanwege uitgeprocedeerde asielzoekers

De SP-Assen heeft in een brief aan de CDA-wethouder en -fractie gevraagd invloed uit te oefenen op hun fractie in Den Haag. Het gaat om een grote groep asielzoekers die binnenkort op straat dreigen te worden gezet. Ook in Assen kunnen we te maken krijgen met mensen, die zonder enig inkomen en zonder dak boven het hoofd in de stad zullen ronddolen. Het CDA, als regerende partij, kan hier iets aan veranderen: geef alle asielzoekers die al vijf jaar of langer 'in procedure' zijn, generaal pardon.

Nu komen alleen asielzoekers die vijf jaar of langer in Nederland verblijven, een generaal pardon als zij zich nog in de eerste procedure bevinden. Dat geldt echter niet voor de meeste langverblijvende asielzoekers. Deze regel is zo beperkend dat vele mensen, waaronder gezinnen met kinderen die al helemaal ingeburgerd zijn, buiten de regel vallen.

De SP heeft in de Tweede Kamer natuurlijk ook gepleit voor een ruimere maatregel, maar het laatste woord is aan de regerende partijen. Het CDA als christelijke partij wordt nu gewezen op haar normen en waarden als naastenliefde en barmhartigheid.

U bent hier