h

Asser College heeft geen vertrouwen in Assenaren

16 december 2003

Asser College heeft geen vertrouwen in Assenaren

De Asser begraafplaatsen raken vol en tussen wijken en gemeente is geen goede communicatie.
In de commissievergadering van vorige week liet het college weten een nieuw beleidsplan te willen opstellen voor de toekomst van de Asser begraafplaatsen. Voor de laatste rustplaats gaat ruimtegebrek een rol spelen. Omdat het gaat om graven van Assenaren en het ook een stuk historie is van deze gemeente, is dit een gevoelig punt en moet hier zorgvuldig mee om worden gegaan.

De wethouder en de overige commissieleden bleken bij zorgvuldigheid en het omgaan met de Asser historie toch een ander beeld te hebben dan de SP. Het college stelde voor een Brabants bedrijf in te schakelen om voor 80.000 euro advies te geven over onze begraafplaatsen.

De SP zag liever dat de commissie een werkgroep samenstelde van bijvoorbeeld leden van de Asser Historische Verenging en een paar betrokken Assenaren. De wethouder zag hier niets in, maar voegde er wel aan toe dat het Brabants bedrijf wel gevraagd kon worden om te overleggen met de Asser bevolking (?!). De commissieleden reageerden niet meer en ... zwijgen is instemmen met het college.

Om de communicatie te verbeteren tussen de bewonersverenigingen en de gemeente Assen wordt een 'blik Groningse studenten opengetrokken'. Deze mensen gaan onderzoeken (o.a. door telefonisch vragen te stellen) waarom die communicatie zo slecht verloopt. De SP zou denken:"Verenigingen, zet al je grieven op papier en geef dit aan de raadsleden. Dan gaan zij kijken of die grieven terecht zijn en met de wethouders/ambtenaren bespreken wat eraan gedaan kan worden."

Nee, dat Asser probleem wordt uitbesteed aan een Groningse faculteit. En u raadt het al, voor een flink bedrag ... 40.000 euro. Marijke wacht dit rapport in spanning af.

U bent hier