h

Krakers hebben hun plekje gevonden

30 juni 2003

Krakers hebben hun plekje gevonden

Het gaat goed met de Vermeerschool. De krakers hebben na ruim een week helemaal hun plekje gevonden. Naast de krakers zelf, buurtbewoners, de SP, Plop en Groen Links, heeft nu ook een aantal loslopende CDA'ers en PvdA'ers zich aangesloten bij de steeds groter wordende club. En dat is heel goed. Vanavond is er een commissievergadering waar "de Vermeer" uitgebreid aan bod komt. En ook daar zullen wij weer pleiten voor behoud van het pand.

De GGZ krijgt het daarentegen steeds een beetje benauwder. Ze hebben de gemeente en krakers inmiddels vijf weken gegeven om te komen tot een oplossing, zoals bijvoorbeeld een alternatieve locatie. En in de tussentijd organiseert "actiegroep de Vermeer" allerlei activiteiten in en om het pand. Zo was er vorige week dinsdag een open dag met een drankje en een hapje. Maar inmiddels is er ook een kerkdienst geweest. Overdag zijn de krakers in de weer met het schoonmaken en schoonhouden van het pand. Er is nu ook, met dank aan de buren, weer stromend water en elektriciteit.

En natuurlijk zijn we allemaal druk bezig met het verzamelen van handtekeningen. Immers, hoe meer, hoe beter! U bent dan ook van harte uitgenodigd om langs te komen en uw handtekening te zetten. Maar u kunt meer doen. U kunt handtekeningenlijsten downloaden en uitprinten (u kunt ze natuurlijk ook afhalen op de Vermeerschool). Laat deze tekenen door vrienden, kennissen, familie, buren en collega's. Wij zijn u alvast heel erg dankbaar voor u hulp.
Uiteraard bent u overigens altijd welkom om een kijkje te nemen op de Vermeer. U bent alle dagen en avonden welkom en de krakers geven u graag een rondleiding en uitleg.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de eigen website www.de-vermeer.tk van actiegroep "de Vermeer".

U bent hier