h

Bevrijdingsfestival Assen

7 mei 2003

Bevrijdingsfestival Assen

Dit jaar kwamen naar schatting zo'n 35.000 mensen naar het Veemarktterrein om daar de nationale bevrijdingsdag te vieren. Er traden allerlei bands op, zoals Brainpower, Serum, Rose, Playroll, Colourfull company, Sita, Peter pan speedrock en Di-rect. Voor die laatste band had Dwars Assen nog een ludiek spandoek gemaakt.

De opkomst op het festival was dit jaar dus veel groter dan vorig jaar, toen iedereen nog ontzettend moest "wennen" aan al die hekken en beveiligingsmensen.

De SP was er in eerste instantie geen voorstander van, het festival weg te halen van het Koopmansplein. Maar kennelijk waren er geen andere opties, door de klachten van de winkels ter plaatse en de brandveiligheid.
Dit jaar liet Dwars Assen toch nog een tegen geluid horen, door flyers uit te delen en daar kan de SP zich ook wel in vinden! Immers: het Veemarktterrein is een minder gezellige locatie, veel tochtiger en verder van het centrum. Daarnaast bevordert al die beveiliging niet echt het gevoel van vrijheid. Toch was het wel weer een heel gezellig en geslaagd festival, en de SP pleit er dan ook voor meer festivals te organiseren, dan alleen deze.

U bent hier