h

Met een harde hamerslag geeft de Asser gemeenteraad aan voor een oorlog te zijn!

1 maart 2003

Met een harde hamerslag geeft de Asser gemeenteraad aan voor een oorlog te zijn!

Nog voordat de motie aangeboden was stemde de raad in met het idee van de Christen-Unie om voor een oorlog te zijn. Vanavond (21/02/03) wilde SP fractie-voorzitter Marijke van den Broek de motie "oorlogsvrije gemeente" aanbieden aan de gemeenteraad van Assen. Daarbij wilde zij het bord aan de burgemeester overhandigen waarop dit staat geschreven (één bord, symbolisch bedoeld voor de aanhangsels aan alle gemeenteborden). In haar toelichting wilde ze wijzen op de Nederlandse ondertekening van het niet-aanvalsverdrag en dat Assen best wel mag laten weten dat we ons daaraan moeten houden.

Voordat zij echter de motie kon aanbieden vroeg de Christen-Unie het woord en zei: "Wij willen deze motie niet behandelen". Alle partijen sloten zich hierbij aan. Daarop vroeg Marijke bij herhaling of ik een toelichting kon krijgen op dit besluit. Hierop werd de burgemeester heel kwaad en zei: "U heeft de raad gehoord, geen behandeling en daarmee moet u het doen" (harde hamerslag). Dus geen toelichting, geen bord en al helemaal geen motie! Nu is aan u de keuze wat uw mening is over de overige partijen in de gemeente raad van Assen, ons is het duidelijk.

U bent hier