h

Assen Anti Oorlog (1)

28 maart 2003

Assen Anti Oorlog (1)

Donderdag 20 maart verzamelden zich 150 mensen op het Koopmansplein. Wij hebben de dagen ervoor een oproep gedaan, om te verzamelen om 20.00 op de dag dat de eerste bom viel. Met fakkels en een spandoek maakten wij een mooie cirkel, om vervolgens een wake te houden van een uur.

Download een poster om voor het raam te hangen! (PDF)

De oorlog in Irak is in alle hevigheid losgebarsten. Veel landen hebben zich hier tegen verzet. Nederland steunt niet militair, maar wel politiek. De SP is het daar niet mee eens. En gelukkig zijn wij niet de enigen. We hebben ons aangesloten bij het Platform tegen de oorlog. Ook veel andere organisaties, zoals Pax Christi, en diverse geloofsgemeenschappen laten hun stem horen.

Omdat veel mensen hun stem tegen de oorlog willen laten doorklinken hebben wij besloten om vanaf nu elke vrijdagavond ons te verzamelen op het Koopmansplein. De eerst volgende keer is dus op vrijdag 28 maart, om 19.30 (zie onze agenda). Komt u dan ook? De SP zorgt voor wat fakkels en buttons. Maar natuurlijk kunt u ook zelf materialen meenemen. Bijvoorbeeld waxinelichtjes, spandoeken of witte lakens.

Wij gedenken gezamenlijk de slachtoffers in Irak, die al gevallen zijn en waarvan er waarschijnlijk nog velen bij zullen komen. Want een schone oorlog, bestaat niet.

Daarnaast verzamelen wij handtekeningen. De petitie wordt aangeboden aan de regering. Wij leven immers in een democratie, en toch is het volk wederom maar weinig gevraagd.

Wij zijn niet voor Saddam, maar ook niet voor oorlog. Steun onze wake, en kom vrijdagavond naar het Koopmansplein, of naar een demonstratie bij u in de buurt. En laat het weten: deze oorlog mag niet gevoerd worden in mijn naam.

U bent hier