h

2x nominaal = 1 schandaal!

29 januari 2003

2x nominaal = 1 schandaal!

Binnenkort komen wij, zoals u wellicht al eerder gelezen heeft, in actie tegen de gigantische prijsverhogingen van de ziekenfondspremies. De SP vindt dat verhogingen van de premies op de eerste plaats niet zo extreem mogen zijn en op de tweede plaats inkomensafhankelijk. Op dit moment wordt voor sommige mensen de premie verdubbeld, ongeacht of het inkomen nu bestaat uit een WAO, AOW, bijstand of misschien duizenden Euro's per maand. De inning kan bijvoorbeeld gebeuren via de ABWZ-premie en dus geldt: de sterkste schouders dragen de grootste lasten.

Dat er een gat in de begroting is, mag er niet voor zorgen dat mensen met een minimum inkomen, het met nog minder moeten doen! Daarom houden wij een handtekeningen actie op: vrijdag 7 februari, vanaf 19.00 in het centrum van Assen. Wij verzamelen handtekeningen, die we vervolgens opsturen aan de minister van volksgezondheid. Op die manier proberen wij deze absurde verhoging terug te draaien. Deze actie wordt overigens door het hele land gehouden, en zal zo dus zeker iets opleveren! Als u ervoor voelt om ons hierin te steunen, kom dan even de stad in, u loopt ons zeker tegen het lijf!

U bent hier