h

Ganzen uit peelo veilig "onderdak"

4 november 2002

Ganzen uit peelo veilig "onderdak"

Woensdag 30 oktober heeft de gemeente een dertigtal ganzen uit Peelo gevangen en naar Olderberkoop gebracht. Een paar ganzen zijn achtergebleven; één meer dan gepland, want die wist te ontsnappen. Veel inwoners uit Peelo waren ongerust over het krantenartikel dat enige tijd geleden meldde dat de ganzen gevangen zouden worden en op een vogelmarkt verkocht. Velen dachten met schrik aan de komende feestdagen en een kerstmenu met Peelose ganzen erop.

Nu was het niet overdreven om te denken dat de ganzen opgekocht zouden kunnen worden door poeliers, maar daar hoeft nu niemand meer bang voor te zijn. De ganzen zijn naar een boer in Oldeberkoop gebracht. Deze heeft ganzen in zijn boomgaard lopen om de grond te laten "begrazen". Zijn ganzenbestand was door natuurlijke oorzaken wat uitgedund en hij wilde er wel een koppel bij.

Om te zien waar de ganzen terecht zijn gekomen, staan hieronder een paar foto's. Hulde aan de dienst Werk van de gemeente Assen en wijkbeheer Peelo, die de moeite hebben genomen de dieren bij de boer af te leveren!











U bent hier