h

Gemeentelijke Begrotingsmarkt op het Koopmansplein

26 oktober 2002

Gemeentelijke Begrotingsmarkt op het Koopmansplein

Vandaag (26-10-2002) stond er een grote tent midden op het Koopmansplein. Het was de jaarlijkse Begrotingsmarkt. Veel raadsleden en wethouders liepen er rond om al uw vragen te beantwoorden. Ook Dineke van As, de Burgemeester, was van de partij en natuurlijk ons SP-raadslid, Marijke van den Broek.

Bij de ingang lagen een zwartboek en een witboek, waar iedereen zijn klachten of complimenten aan de Gemeente Assen in mocht schrijven. Verder was er een informatiebalie, met allerlei folders, plattegronden en boekjes. Ook waren er allerlei activiteiten voor de kleine Assenaartjes; spelen in een bult zand (verboden voor bouwverkeer), een wensenboom, op de foto, ballonnen enz. enz.

Ons viel het op, dat er in de wensenboom veelvuldig vraag was naar een betaalbaar zwembad. Een punt wat wij van harte ondersteunen! PLOP paradeert al tijden met dit punt, maar heeft er helaas tot nu toe nog niets concreets mee bereikt. Misschien wordt het tijd dat de andere partijen zich ook hiervoor gaan inzetten?

Vele Assenaren zijn even binnengelopen in de tent. Wij zijn blij dat de gemeente gehoor geeft aan de wensen van de mensen. En.. we houden uiteraard in de gaten wat er verder met die wensen gaat gebeuren! Als u de Begrotingsmarkt gemist heeft en toch vragen of klachten heeft, kunt u natuurlijk altijd terecht in het Gemeentehuis, of bij ons raadslid Marijke van den Broek.

Opvallend is dat de foto van Rob Aalders, Raadslid van Groenlinks nog overal hing. En dat, terwijl hij tijdens de laatste Raadsvergadering op zo'n vreemde en voor velen beledigende manier is opgestapt. De reden die de gemeente gaf, was dat er nog geen vervanger is aangegeven door Groenlinks, vandaar. De SP hoopt van harte dat Groenlinks de kiezer niet laat zitten en de zetel snel weer opvult.

Maar goed, terug naar de begrotingsmarkt. Tegenover de grote tent stond de Sportbus Assen. Deze bus is bedoeld om het sporten meer te stimuleren. Als u een sportactiviteit wilt organiseren en u heeft daar niet de materialen voor, of als u behoefte heeft aan een geluidswagen of een overlegruimte voor de jury, dan kunt u de Sportbus gratis reserveren!

Een ideale oplossing voor buurtevenementen, scholen, verenigingen en ook voor particulieren. Misschien vindt u het een goed idee om eens een voetbalwedstrijd, een hindernisbaan of een speurtocht te organiseren in de buurt? Dat kan makkelijk met behulp van de Sportbus.

Belangstelling? Neem dan contact op met Joop Beute, van de Sportbus Assen. Telefoon: 0592-301 744. Hij zal graag al uw vragen beantwoorden.

De SP vindt dit een prima initiatief van de Gemeente en hoopt dan ook van harte dat in deze tijd, waar kinderen meer computerspelletjes spelen, dan buiten, dat deze Sportbus meer naamsbekendheid gaat krijgen!

Pauline Niers

U bent hier