h

Geen winkelcentrum in Kloosterveen?

27 oktober 2002

Geen winkelcentrum in Kloosterveen?

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet is Kloosterveen gebouwd in een cirkel. In de kern van die cirkel moet Kloosterveste gebouwd worden, een kern met een groot en toegankelijk winkelcentrum. Dit winkelcentrum zou gerealiseerd worden in 2002. Maar tot nu toe ligt er nog steeds niets meer dan een bult modder en puin.

Dit kan natuurlijk niet! De mensen die in de wijk zijn komen wonen, zijn erheen gegaan met het idee dat er een winkelcentrum op wandelafstand zou komen. Helaas is het hele plan op dit moment bedreigd. Er doen verschillende verhalen de ronde. Eén van die verhalen beweert zelfs dat het hele winkelcentrum er niet komt.

Daarom hebben een aantal Kloosterveners een tijdje geleden een actiegroep opgericht. Zij hebben contact opgenomen met alle politieke partijen. Natuurlijk hebben wij meteen gereageerd. We ondersteunen hun initiatief van harte.

Helaas is de actiegroep even geleden opgehouden. Dit had twee hoofdredenen. Ten eerste werd één van de mensen bedreigd door een ambtenaar. Hij zal hun het leven niet makkelijker maken. Ten tweede (en dit verbaast ons ten zeerste) heeft de politiek (bijna) niet gereageerd. De enige partijen die wel een stem hebben laten horen zijn D66 en, u raadt het al, de SP.

Waar zijn al die andere partijen? Waarom horen wij niets van het college? Wij vinden het heel erg dat er op deze manier met, veelal nieuwe, Assenaren wordt omgegaan. Dit is allesbehalve solidair! Precies het punt waar Marijke in de Raad op wees bij de reactie op het collegeprogramma! Toeval? Ik denk het niet.

Pauline Niers

U bent hier