h

Waar gaan we heen zonder loket?

16 augustus 2002

Waar gaan we heen zonder loket?

Zaterdag 24 augustus, vanaf 13:00, Beilen: actie voor het gemakkelijk en toegankelijk houden van het openbaar vervoer voor ouderen en mensen met een handicap.

Sinds de NS geprivatiseerd is, kan het nog maar aan één ding denken: winst maken. Helaas levert dat nadelen op voor de gewone burger. Dit bewijst wederom dat privatiseren meestal niet de oplossing voor problemen is!

Op steeds meer kleinere NS-stations verdwijnen de loketten, omdat deze niet "rendabel" zijn. Zo ook in Beilen, een stad die onder onze afdeling valt! Met de afwezigheid van de loketten, verdwijnt ook de aanwezigheid van NS personeel en dus een stukje sociale controle. Hierdoor wordt de onveiligheid op deze stations vergroot. Tevens is er geen goede reisinformatie meer voorhanden. Bovendien wordt het, zeker voor ouderen en mensen met een handicap, bijna onmogelijk een kaartje te bemachtigen.

Daarom houden wij van de SP een estafette staking. Station Beilen is in week 34 aan de beurt. Op zaterdag 24 augustus komen wij daar om vanaf 13.00 uur actie te voeren. We proberen dan zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, om deze vervolgens op te sturen naar de president-directeur van de NS.

Indien u vragen heeft over deze actie, of over de andere loketten die met sluiting bedreigd zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Pauline Niers

U bent hier