h

Beilenaren willen loket niet kwijt!

26 augustus 2002

Beilenaren willen loket niet kwijt!

Zaterdag 24 augustus hebben wij een actie gehouden in Beilen, tegen de dreigende sluiting van het NS loket. De actie kreeg redelijk veel media aandacht, mede doordat 2e Kamerlid Arda Gerkens meehielp in deze actie.

Maar het belangrijkste doel was, zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Deze worden landelijk verzameld en dan opgestuurd naar de nieuwe president-directeur van de NS. Inmiddels hebben wij alle directe handtekeningen verzameld. Dat wil zoveel zeggen als: alle handtekeningen die gezet zijn bij de actie op handtekeningenkaarten en in de winkels op de handtekeningen lijsten. Het totaal bedraagt meer dan 500 handtekeningen! Kortom: onze actie is nu al een succes! En niet te vergeten: alle steunbetuigingen die binnenkomen op internet. U kunt uw digitale handtekening daar nog steeds plaatsen.

Arda Gerkens verwacht dat er met alle acties in het hele land, als het zo doorgaat, duizenden handtekeningen verzamelt worden! Want helaas is het loket in Beilen niet het enige loket dat met sluiting bedreigd wordt. Het zijn er veel meer, over het hele land verspreid. Daarom zal er ook in Almelo, Almere, Amersfoort, Arnhem, Delft, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Deventer, Utrecht, Weert en Zwolle actie worden gevoerd. Om te zorgen dat al die kleinere stations hun loket mogen houden.

Ook als u niet in één van de plaatsen woont waar het loket gaat sluiten, of u reist niet (vaak) met de trein kunt u uit sympathie deze actie steunen. Immers het ontbreken van het loket is vooral voor mensen met een handicap een ernstige zaak. En met het ontbreken van het loket ontbreekt er ook een groot stuk sociale controle en zullen de stations minder veilig zijn.

U kunt daarvoor contact met ons opnemen, dan sturen wij u gratis een handtekeningenkaartje of lijst toe. Nog makkelijker is het wellicht om de actie online te steunen. Want waar gaan we heen zonder het loket?

Pauline Niers

U bent hier