h

Cees Valkenburg in Commissies

23 juni 2002

Cees Valkenburg in Commissies

Donderdag 20 juni is Cees Valkenburg geïnstalleerd als ons plaatsvervangend commissielid. Zoals u wellicht is opgevallen, heeft hij korte tijd geleden afstand gedaan van zijn functie binnen het bestuur. Cees gaat zich nu inzetten in de raadscommissies en tevens blijft hij actief lid. Hij zal zitting nemen in de raadscommissies Fysieke Infrastructuur en Sociale Infrastructuur. Marijke van den Broek, blijft bij de commissie Algemeen Bestuur.

Even voor de duidelijkheid:
De gemeente kent dus drie commissies. Elke commissie is gespecialiseerd op een aantal onderwerpen. Deze raadscommissies vergaderen eenmaal per maand. De aanvangstijd is altijd 19.30 en ze vinden plaats in het Stadhuis. De data van deze vergaderingen worden aangekondigd in de Koerier en op teletekst van Nieuws TV Assen.

De commissie Sociale Infrastructuur houdt zich bezig met de volgende onderwerpen:
Welzijn; intergraal jeugdbeleid, sport en sportieve recreatie, cultuur, onderwijs, werkgelegenheidsbeleid (ontwikkeling en uitvoering), sociale zaken (incl. coördinatie werk en inkomen), milieubeleid, automatisering en wijkbeleid.

De commissie Algemeen Bestuur houdt zich bezig met de volgende onderwerpen:
Ambassadeursfunctie, regionale samenwerking, bestuurlijke coördinatie, communicatie, wettelijke taken van de burgemeester, algemeen bestuurlijke en juridische zaken, antidiscriminatiebeleid, financiën, personeel en organisatie en volksgezondheid.

De commissie Fysieke Infrastructuur houdt zich bezig met de volgende onderwerpen:
Ruimtelijke ordening, economische zaken, toerisme, grondbedrijf, stadsvernieuwing en verkeer en vervoer.

Wij wensen Cees een goede en productieve periode toe binnen zijn nieuwe functie.

U bent hier