h

Aanpak 2002 "Mens, mens, mens.. "

28 mei 2002

Aanpak 2002 "Mens, mens, mens.. "

Maandag 3 juni, vind in Beilen een van de vier regionale Verbindingsdagen plaats. "De mens moet centraler komen te staan in het beleid en de uitvoering, regels moeten dienstbaar zijn aan mensen en niet andersom!"

Aanpak is een anti-armoede project, wat de afgelopen zes jaar heeft ontwikkeld als een netwerk van provinciale en lokale groepen, die zich inzetten voor armoedebestrijding. Aanpak maakt deel uit van de Sociale alliantie. (Zie ook ons artikel: "Goedkopere vakanties voor mensen met wat minder." Ook dit project is aangesloten bij de Sociale alliantie.)

De Sociale alliantie heeft sinds 2001 met het kabinet een voor- en najaarsoverleg. Dit overleg vindt haar basis, in wat mensen met een minimuminkomen tegenkomen in de praktijk van alledag. Om de ervaring van de basis te koppelen aan het overleg met het kabinet, organiseert Aanpak regionale "Verbindingsdagen".

Het thema van de Verbindingdagen 2002 richt zich op de mens die met de regelgeving in de sociale zekerheid van doen heeft. Hun inzet is dat de mens veel centraler moet komen te staan in het beleid en de uitvoering. Regels moeten dienstbaar zijn aan mensen, en niet andersom! Aanpak 2002 besteedt op de Verbindingsdagen aandacht aan actuele thema's in verschillende werkgroepen. De thema's zijn dit jaar:

  • De lokale politiek na de verkiezingen
  • De toekomst van de sociale beweging
  • Intercultureel werken in de armoedebeweging
  • Regels die blokkeren
  • Alliantie voor sociale rechtvaardigheid
  • "Doenpraten": praten met de handen.

U kunt aan een van deze werkgroepen deelnemen. Deelname is gratis, reiskosten zijn voor rekening van de eigen organisatie. Levert dit problemen op, dan kunnen de reiskosten op basis van kosten openbaar vervoer vergoed worden door "Sjakuus". Voor Aanpak 2002 worden vier bijeenkomsten gehouden: in regio Noord, Oost, Zuid en West. Regio Noord komt aan bod op maandag 3 juni, in zalencentrum Wilhelmina, te Beilen.

Pauline Niers

U bent hier